Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА

resen ruralna zenaФедерацијата на фармерите на РМ и Мрежата за рурален развој на РМ со марш и хуманитарна прослава  ќе го одбележат 15 октомври -Меѓународниот ден на руралната жена.

Поради локалните избори во државата оваа година одбележувањето на настанот Меѓународен ден на руралната жена, ФФРМ заедно со МРР ќе го одржат на 17 октомври ( Интернационален ден за борба против сиромаштијата) во Ресен со мирен марш каде што ќе се истакне потребата на руралната жена за нејзино економско јакнење, поголемо нејзино  инволвирање во креирањето на земјоделските политики, дискриминација и заедничка борба против традиционалните бариери кои најмногу прават проблем во делот на нејзината едукација и развој.

 

Маршот започнува на 17.10.2017 во 12 часот пред Кам маркет во Ресен, а потоа прославата продолжука во Отешево во 13:30 часот, каде што ќе се одржи хуманитарна акција и средствата ќе се наменат за сиромашно семејство од Преспа. Оваа година во организација е вклучено и здружението на овоштари „Благој Котларовски“ од Ресен, членка на ФФРМ и активно во организацијата на настанот се вклучени жените од истоименото здружение.

 

Настанот, кој има за цел да ја истакне улогата на жената за развојот на земјоделството и руралните средини ќе присуствуваат жени -фармери од сите краеви на Македонија, но и претставници на научни, образовни и други институции кои соработуваат со руралното население.

Имено во светот руралните жени го одбележуваат оваа година 15 отктомври под мотото - Предизвици и можности за прилагодување на земјоделството на климатските промени за  родова рамноправност и зајакнување на руралните жени и девојки.

AddThis Social Bookmark Button

Слични артикли:


toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.033 seconds, 8.43 MB
Application afterRoute: 0.045 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.057 seconds, 11.32 MB
Application afterRender: 0.115 seconds, 12.56 MB

Искористеност на меморија

13218680

17 запишани барања

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'qtsmj1oloe9sjj805hp0d0arb2'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1511189518' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'qtsmj1oloe9sjj805hp0d0arb2'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'qtsmj1oloe9sjj805hp0d0arb2','1511190418','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-20 15:06:58'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-20 15:06:58'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.162.164.86','qtsmj1oloe9sjj805hp0d0arb2','/index.php?option=com_content&view=article&id=1491:proslavuvanje-na-megjunarodniot-den-na-ruralnata-zhena-vo-resen&catid=41:nastani&Itemid=74','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 74)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 74 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 17. SHOW TABLES

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо