Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА
Toka Ime April 2017 Page 01

Интервенцијата на ЕУ за пчеларството, одгледување на артичока, придонесите од спелтата, одгледување на јагоди во буре, руралната сиромаштија проблем во балканските села. Ова се дел од темите објавени [ … ]

DSC 2414


Денес започна исплатата на субвенциите на земјоделците, се вели во соопштението од Министерството за финансии, кое  веднаш по објавување на одлук [ … ]

DSC 1911

Организирана практична обука на поле со фокус групата во неготинското село Тимјаник за лозови садници од стратификала на поле . Фокус групата е сост [ … ]

Moja zemja 124 mart 2017 WEB Page 01

Реформите на  Заедничката европска земјоделска политика (ЗЗП)  која во иднина треба да гарантира одредени основни правила со кои ќе се осигу [ … ]

platezna-agencija-480x224

Врз основа на член 9 став 1 точка б од Законот за ратификација на Секторската спогодба меѓу Владата на Република Македонија и Европската комисија за в [ … ]

DSC 1639

Федерација на фармерите на РМ ја одржа својата Годишна седница на Генералното собрание на ФФРМ на 27.04.2017 година каде што присуствуваа делегатите н [ … ]

1 maj

Земјоделците се едни од најголемите работници, кои со својот труд и макотрпна работа произведуваат храна. Токму во овие тешки моменти на економска кри [ … ]

novi sad 3

Федерација на фармерите на РМ организира посета на Меѓународен земјоделски саем во Нови Сад во период оd 12 -14.05.2017 .  Цената за патувањето и [ … ]

ffrm logo mk

Федерацијата на фармери на Македонија (ФФРМ) во просториите на Шумарски факултет  ќе ја одржиРедовната Седница на Редовното годишно Собрание на Ф [ … ]

image-0-02-05-028f2231c3683eaeb9fb7be4e5f1fcaa23f15d8b646a9b28c5c1da04be8f7ffa-V

Мразот направи пустош во овоштарниците, насадите со лозје, младиот компир низ цела Македонија. Членови на ФФРМ од различни краеви на Македонија во т [ … ]

Повеќе Артикли...

Почеток
Пред
1

Google Translate

English Bulgarian French German Norwegian Russian Swedish Albanian Turkish

brosura klimatski promeni web-1

baner-klimatski-promeni web

digiitalnabiblioteka

Пријатели на ФФРМ

mjas

Барај низ сајтот на ФФРМ

toka ime 09 dhjetor 2016 web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Profile Information

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.054 seconds, 8.42 MB
Application afterRoute: 0.075 seconds, 9.52 MB
Application afterDispatch: 0.092 seconds, 11.20 MB
Application afterRender: 0.212 seconds, 13.37 MB

Memory Usage

14067728

Queries logged

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'ilm0371gogd1aad9dj8ckng0e5'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1496113844' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'ilm0371gogd1aad9dj8ckng0e5'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'ilm0371gogd1aad9dj8ckng0e5','1496114744','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-05-30 03:25:45'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-05-30 03:25:45'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. UPDATE `jos_autotweet_automator`
    SET `lastexec`='2017-05-30 03:25:45'
    WHERE id='automator'
 14. SELECT *
    FROM `jos_autotweet_queue`
    WHERE `publish_up` <= '2017-05-30 03:25:45'
    ORDER BY `publish_up` ASC
    LIMIT 1
 15. SELECT c.`id` AS id, c.`name` AS name, c.`autopublish` AS autopublish, c.`media_mode` AS media_mode, c.`description` AS description, t.`name` AS TYPE, t.`max_chars` AS max_chars, c.`id_1` AS id_1, c.`id_1_secret` AS id_1_secret, c.`id_2` AS id_2, c.`id_2_secret` AS id_2_secret, c.`selection` AS selection, c.`other` AS other, c.`use_own_api` AS use_own_api, c.`api_key` AS api_key, c.`api_secret` AS api_secret, c.`api_authurl` AS api_authurl, c.`api_other` AS api_other
    FROM `jos_autotweet_channel` c, `jos_autotweet_channeltype` t
    WHERE c.`published` = 1
    AND c.`channeltype_id` = t.`id`
 16. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','23.20.147.6','ilm0371gogd1aad9dj8ckng0e5','/','' )
 17. SHOW TABLES
 18. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 19. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 20. SELECT *
    FROM jos_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 2
    AND catid = 13
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 30
 21. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 17
 22. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 40
 23. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 42
 24. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 43
 25. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 45
 26. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 41
 27. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 11
 28. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 19
 29. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 26
 30. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 16
 31. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategories'
    AND published = 1
 32. SHOW FIELDS
    FROM jos_jdownloads_cats
 33. SELECT cat_id
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE published = 1
    AND (cat_access <= '01' OR cat_group_access IN (9999999))
 34. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND cat_id IN (8,9,10,7,3,5,11,12,13,24,23,25,26,32,28,34,36,35,37,39,38,40,41,42,43,45,48,46,49,50,51,54,52,55,56,57,66,58,79,77,70,67,61,60,62,64,65,63,68,71,72,73,74,75,76,78,84,87,88,90,94,89,91,92,93,96,95,97,98,99)
    ORDER BY date_added DESC
    LIMIT 5
 35. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=50'
    AND published = 1
 36. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=51'
    AND published = 1
 37. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=3'
    AND published = 1
 38. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=3'
    AND published = 1
 39. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=99'
    AND published = 1
 40. SELECT *
    FROM jos_ninjarsssyndicator_feeds
    WHERE published = 1
    ORDER BY feed_name
 41. SHOW TABLES

Legacy Queries logged

  Language Files Loaded

  Untranslated Strings Diagnostic

  Ништо

  Untranslated Strings Designer

  Ништо